Den rigtige belysning er dit bedste værktøj!

Teknologien inden for LED arbejdsbelysning og LED arbejdslamper er ligesom mange andre teknologier under en rivende udvikling. Her på siden kan du læse om de generelle teknologier, som benyttes i Scangrip Lightings arbejdslamper.

Hvis du har spørgsmål, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.


SCANGRIP LIGHTING programmet omfatter arbejdslamper med forskellige lyskilder:
 

Arbejdslamper med lysstofrør

Traditionelle lysstofrør giver et kraftigt hvidt lys, som er velegnet til alle former for arbejdslamper. Lysvinklen fra lampen er 180° og kan således retningsbestemmes uden at blænde.

Den teoretiske levetid for lysstofrør er 5-10.000 timer, men i praksis er levetiden væsentligt kortere, da lampen typisk anvendes i et hårdhændet arbejdsmiljø, hvor den udsættes for stød og slag eller bliver tabt. Lysstofrør har derfor den svaghed, at de ofte må udskiftes.

Eksempler på lamper med lysstofrør: STARLIGHT, QUATTRO T-55, QUATTRO T-21.
 

LED dioder

Er velegnede hvor der er brug for ekstra spotlys på vanskeligt tilgængelige steder. Lysvinklen fra LED-dioderne er ca. 30°. Begrænset spredning men til gengæld høj lysintensitet. LED-dioderne har en levetid på min. 50.000 timer og er utroligt robuste for slag og stød, hvorfor den praktiske levetid for dioderne rækker langt ud over lampens normale levetid.

I Scangrip Lighting LED arbejdslamper bruges den nyeste generation af LED dioder, der lyser med et hvidt lys i modsætning til traditionelle LED dioder, der giver et blåligt lys. LED dioderne har en effekt på 0,05W og har et væsentligt mindre strømforbrug end lysstofrør.

Eksempler på lygter med LED-dioder: FLEXMAG.
 

ULTRA HIGH POWER LED-dioder

Specielt avancerede super-dioder, der, udover sin ekstremt lange levetid på op til 100.000 timer, er karakteriseret ved følgende egenskaber:


Naturligt lys

Afgiver et meget intenst, hvidt og naturligt lys - som dagslys, i modsætning til traditionelle LED-dioder, der giver et køligt blåt lys. Er derfor særlig velegnet til reparationsarbejde, hvor korrekt genkendelse af farvekodede ledninger, rør, kabler og samlinger er vigtig.


Intens lysstyrke

Hver diode har en effekt på 1W og lyser dermed 20 gange kraftigere end traditionelle LED-dioder. 


Stor lysspredning

ULTRA HIGH POWER LED-dioderne lyser med en langt større spredning end traditionelle LED-dioder. Lyskilden spreder lyset i en vinkel på hele 80° og oplyser dermed et væsentligt større område end traditionelle LED-dioder.

Eksempel på lygte med ULTRA HIGH POWER LED: MAG2


COB LED-dioder

Den nye COB (chips on board) LED teknologi frembringer en unik og fuldstændig ensartet belysning. Den består af et stort antal chips per enhed, hvorved den kun giver én skygge, hvilket gør den særlig velegnet til arbejdsbelysning.

Eksempler på lamper med COB-LED: NOVA, UNIFORM, MINIFORM